Snel naar:
OmschrijvingKenmerkenFoto'sKaart

Koningsweg 2

5211 BL 'S-HERTOGENBOSCH

Woon Opp.
1.066 m²
Perceel Opp.
1.827 m²
Bouwjaar
1933
Koningsweg 2  5211 BL 'S-HERTOGENBOSCH

Omschrijving Koningsweg 2 'S-HERTOGENBOSCH

Aan de rand van het centrum, aan één van de voornaamste straten van ’s-Hertogenbosch bevindt zich de imposante en statige Art Deco stadsvilla De Gruyter. Deze riante, monumentale villa, met een woonoppervlakte van liefst 1.066 m2, werd in 1933 gebouwd in expressionistische stijl naar het ontwerp van architect T.P. Wilschut, als privéwoning voor G. de Gruyter, voormalig directeur van winkelketen De Gruyter. Gesitueerd in de wijk Het Zand, op de hoek van de Koningsweg en de Alfons Diepenbrockstraat met een prachtig uitzicht op de omliggende, karakteristieke villa’s en herenhuizen en op korte loopafstand van het Centraal Station.

De authentieke architectuur en stijlkenmerken zijn vrijwel geheel behouden gebleven en zijn door de huidige eigenaar aangevuld met hedendaagse wensen en luxe. Tel daarbij op de fantastische lichtinval, overvloed aan ruimte (inhoud van liefst 4.186 m3!) en sfeer en stadsvilla De Gruyter is met recht een uniek object te noemen. Thans in gebruik als exclusieve kantoorvilla met ruim 60 comfortabele werkplekken en liefst 20 parkeerplaatsen op eigen terrein (mogelijkheid tot 27).

Het pand kan weer in haar oude glorie hersteld worden en gaan fungeren als ongekend luxe en riante woonvilla met grote allure. Een transformatieplan naar een droomvilla (of wellicht een combi-natie van woning met kantoor aan huis) is reeds aanwezig, inclusief plattegronden en artist-impressies. Vraagt u ons kantoor naar de brochure en laat u verrassen over de mogelijkheden.

Inhoud ca. 4.186 m3, woonopp ca. 1.066 m2, perceelopp ca. 1.827 m2, bouwjaar 1933.

De huidige indeling is globaal als volgt te omschrijven:
Begane grond: Vestibule met meerdere toiletruimtes en een deur naar de imposante hal met au-thentieke bordestrap, lift, keuken en toegang tot 4 royale kamers, die onderling met elkaar in ver-binding staan. Vanuit de hal is eveneens toegang tot een multifunctionele ruimte in het souterrain met fraaie vide, alsmede de daarachter gelegen technische ruimtes. In de aangebouwde vleugel bevinden zich 5 kantoorruimtes en een grote boardroom. Naast de voornoemde bordestrap en lift, is er nog een 2e trappartij, waarmee alle verdiepingen bereikbaar zijn. Eerste verdieping met 7 ka-mers (waarvan 1 met openslaande deuren naar een balkon), pantry en meerdere sanitaire ruimtes. Tweede verdieping met een grote, open ruimte (kantoortuin), 3 kamers, pantry en meerdere toilet-ruimtes. Riante, open zolderverdieping met een langgerekte lichtstraat, 2 kamers, pantry en meer-dere dakramen.
Het terrein is geheel ommuurd en via een hekwerk afsluitbaar. Gezien de omvang van het perceel kan hier een fantastische privé-tuin gerealiseerd worden met optimale privacy, rust, legio indelings- en gebruiksmogelijkheden en meerdere parkeerplaatsen.

Een object van dit kaliber komt slechts zelden voorbij. Een perceeloppervlakte van liefst 1.827 m2 op een prominente locatie in de Bossche binnenstad is zeer schaars en uniek. Dit in combinatie met de authenticiteit, exclusiviteit en in alle rust, werken en/of wonen in een exceptionele, vrijstaande stadsvilla komt mede tot uitdrukking in de vraagprijs. Rondleidingen en overige informatie zijn uit-sluitend voor serieuze gegadigden via ons kantoor.Kenmerken

Overdracht

Status
VERKOCHT

Bouwvorm

Soort woning
VILLA
Type woning
VRIJSTAANDE WONING
Bouwjaar
1933
Energielabel
C

Oppervlakte en inhoud

Woonopppervlakte
1.066 m²
Perceeloppvervlakte
1.827 m²
Inhoud
4186 m³
Overige inpandige ruimte
24 m³
Gebouwgebonden buitenruimte

Indeling

Aantal kamers
25
Aantal slaapkamers
11

Buitenruimte

Ligging
IN CENTRUM
Tuin
TUIN RONDOM
Tuinpositie
-
Tuinkwaliteit
-
Bergin/Schuur
-
Garage
GEEN GARAGE

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht