Birgitta | Landgoed Coudewater

*UPDATE april 2024: de verkoop van nieuwbouwproject Birgitta op Landgoed Coudewater is volop in gang! Alle verkoopdocumentatie kunt u online downloaden op de projectwebsite. Daarnaast kunt u op de projectwebsite de actuele beschikbaarheid zien. Heeft u belangstelling in een van de beschikbare appartementen? Dan kunt u contact opnemen met Boumij Makelaars:
T: 073-6122344
E: nieuwbouw@boumij.nl

Klik hier om naar de projectwebsite te gaan!

Naar verwachting gaat de bouw van het appartementencomplex starten rond de zomer van 2024.

Heerlijk wonen op Landgoed Coudewater
Landgoed Coudewater is een prachtige stukje natuur tegen Den Bosch aan. Hier kom je tot rust en woon je op een prachtige plek in het groen, maar je bent met de fiets ook in een kwartiertje in de binnenstad van Den Bosch.

Parel Birgitta: 15 nieuwbouw appartementen!
Een van de parels op De Lobben is omgedoopt tot appartementencomplex Birgitta. Birgitta is een van de specials, gelegen tussen de woningen op de Lobben achter Mariënwater, en bestaat uit ruime appartementen.
De grootte van de appartementen varieert van ca. 110 tot 175 m2. De buitenruimtes zijn vanaf ca. 20 m2.

Woningtype A: 2 sfeervolle appartementen (ca. 109 m²) met terras op de begane grond, vanaf € 555.000,-.
Woningype B: 6 ruime appartementen (ca. 153 m²) met 3 slaapkamers vanaf € 735.000,-
Woningtype C: 4 appartementen (ca. 129 m²) met ruim balkon vanaf € 659.000,-
Woningtype D: 2 luxe penthouse (ca. 173m²) met 3 royale slaapkamers en 2 badkamers
Woningtype E: 1 royaal penthouse (ca. 150 m²) met ruim balkon over de hele lengte van het penthouse


Historie Birgitta
Birgitta van Zweden was de inspiratiebron voor Milla de Campen om het klooster voor mannen en vrouwen hier te stichten. In 1434 stichtte Vrouwe Milla uit Kampen op de plaats die de naam Coudewater droeg een klooster, waarin geleefd ging worden volgens de regel van de heilige Birgitta van Zweden.Oorspronkelijk gebouw Birgitta.

De naam Birgitta komt oorspronkelijk voort uit de leefregels die gevolgd werden in het klooster Coudewater. Deze leefregels waren opgesteld door de heilige Birgitta van Zweden. In 1959 tot stand gekomen en diende als paviljoen voor bejaarde patiënten. Het bood plaats aan 25 personen. Het was in zijn tijd vernieuwend, omdat er uitsluitend slaapkamers van vier of vijf bedden waren. Daarnaast waren er drie huiskamers, waardoor overdag het verblijf in kleinere groepen mogelijk werd. Voor het eerst kwam er een werk- en spreekkamer voor de dokter en kwamen er ruime sanitaire voorzieningen, waaronder een aparte spoelkamer. Birgitta diende ter vervanging van de huisvesting van dertig bejaarde patiënten, die op de bovenverdieping van het paviljoen Willibrorda in één zaal woonden en sliepen.

Locatie en omgeving:
Op Landgoed Coudewater woon je te midden van de natuur maar toch zeer centraal. Zo is Rosmalen met een gezellig centrum en allerlei praktische voorzieningen slechts tien minuten fietsen.
Rosmalen heeft een eigen treinstation met treinen richting onder andere Oss en ‘s-Hertogenbosch. ‘s-Hertogenbosch is ook prima te doen met de fiets, ideaal voor een gezellig avondje uit.

Birgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed CoudewaterBirgitta | Landgoed Coudewater

5 type woningen

Neem contact met ons op

Bent u nieuwsgierig geworden naar een van deze nieuwprojecten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht