Zandbergen (deelgebied Coudewater)

Landgoed Coudewater kent een eeuwenoude historie. Deze historie krijgt een plaatsje in het nieuwe woongebied. De eerste naam uit de historie die terugkomt is Zandbergen. 

Zandbergen
De naam Zandbergen vindt zijn oorsprong bij het gelijknamige gebied gelegen ten noorden van de Peter de Gorterstraat. Dit gebied was een donk/rivierduin in het gebied rondom Coudewater en was ontstaan als gevolg van de hoge waterstand in de Beerse Maas, de Aa en de Wetering. Doordat Zandbergen een hogere en drogere plek was in een drassig gebied, was dit heel aantrekkelijk voor de landbouw en als vestigings- en vluchtplaats voor mensen. Later werd in het gebied een zwembad gegraven en een sportveld aangelegd ten behoeve van recreatie op het landgoed. Zandbergen is later opgegaan in Maliskamp. Het gebied waar Zandbergen gebouwd gaat worden ligt tegen deze ruggen aan, aan de overzijde van de snelweg ligt nog de zandverstuiving, wat vroeger ook onderdeel uitmaakte van dit hoger gelegen duingebied.

Eerste beelden
De woningen in Zandbergen zijn zo ontworpen dat er een optimale beleving van de groene omgeving ontstaat. De woningen worden voorzien van een terras met pergola aan de voorzijde, zodat je midden in de natuur staat. In de eerste ontwerpen is goed te zien dat de woningen geïnspireerd zijn op de omgeving en oude elementen. 

Naar verwachting zal de verkoop van Zandbergen in het eerste kwartaal van 2023 starten.

Interesse? Volg het project via de projectwebsite en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van dit deelgebied Zandbergen op Landgoed Coudewater. 

 

Zandbergen (deelgebied Coudewater)Zandbergen (deelgebied Coudewater)Zandbergen (deelgebied Coudewater)Zandbergen (deelgebied Coudewater)Zandbergen (deelgebied Coudewater)Zandbergen (deelgebied Coudewater)Zandbergen (deelgebied Coudewater)

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht