Kan ik een hypotheek afsluiten zonder adviseur?

Als u wilt en u heeft voldoende kennis over hypotheken, dan kunt u een hypotheek afsluiten zonder advies van een adviseur. Toch is dit niet aan te raden. De belangrijkste reden waarom het niet verstandig is om een hypotheek af te sluiten zonder professioneel advies, is omdat een hypotheekadviseur kennis heeft van alle risico’s die voor uw situatie gelden. In de praktijk blijkt dat kennis hierover bij de hypotheekaanvrager zelf vaak mist. En dat terwijl kennis van die risico’s juist belangrijk is om een weloverwogen keuze te maken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw hypotheek als u minder gaat werken? Of als uw partner overlijdt? Dit zijn vragen waar de hypotheekadviseur antwoorden op heeft, waardoor u een hypotheek kunt afsluiten die in uw huidige en toekomstige situatie past.

Een hypotheekadviseur werkt daarnaast vaak onafhankelijk. Veel mensen die zelfstandig, zonder adviseur een hypotheek gaan afsluiten, hebben van tevoren al een voorkeur voor een bepaalde hypotheekverstrekker. Daardoor worden veel mogelijkheden niet meegenomen in de beslissing.

Het hele proces rondom het afsluiten van een hypotheek verloopt vaak ook soepeler als u een hypotheekadviseur inschakelt. De adviseur geeft namelijk niet alleen advies, maar regelt ook een hoop zaken voor u en beantwoordt alle vragen die u heeft. Dat bespaart u een hoop tijd, moeite en stress.

Kortom, een hypotheek afsluiten zonder advies van een adviseur is niet aan te raden. Maak daarom vandaag nog een afspraak met een hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken. U kunt bij ons terecht voor persoonlijk, onafhankelijk advies en antwoorden op al uw vragen.