Annuïteitenhypotheek

Lees meer

Koopt u voor de eerste keer een huis en wilt u gebruik maken van hypotheekrenteaftrek? Dan is de annuïteitenhypotheek één van de twee mogelijke hypotheekvormen. Verdient u nu nog wat minder, maar verwacht u in de toekomst meer te gaan verdienen? Dan is een annuïteitenhypotheek aantrekkelijk. Dit omdat de netto maandlasten in het begin van de looptijd door renteaftrek nog laag zijn. Hierdoor daalt bij deze hypotheekvorm de hypotheekschuld langzaam.

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Wanneer u kiest voor een annuïteitenhypotheek, betaalt u altijd hetzelfde bruto maandbedrag, mits u de rente niet aanpast. In het begin van de looptijd bestaat dit bedrag vooral uit rente. Aan het einde van de looptijd vooral uit aflossing. In het begin kunt u meer aftrekken, waardoor de netto maandlasten in het begin laag zijn. Die netto maandlasten lopen elke maand op.

Eén van de grootste voordelen van een annuïteitenhypotheek is dat de hypotheek gegarandeerd afgelost is aan het einde van de looptijd. Extra aflossen behoort ook altijd tot de mogelijkheden.

Combineren met een lineaire hypotheek

U hoeft niet voor één hypotheekvorm te kiezen. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie tussen een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Waar de annuïteitenhypotheek gekenmerkt wordt door lage aanvangslasten, wordt de lineaire hypotheek gekenmerkt door lage eindlasten. De rente van de hele hypotheek is dan gewoon fiscaal aftrekbaar. Met deze combinatie wordt een hypotheek gecreëerd die gedurende de hele looptijd stabiele maandlasten heeft. Bij vrijwel iedere geldverstrekker is het mogelijk om een gemengde hypotheekvorm aan te vragen.

Wilt u meer weten over de annuïteitenhypotheek of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een gecombineerde hypotheek? Laat u dan adviseren door de hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten van een annuïteitenhypotheek in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Annuïtair vs. lineair: wat is het verschil?

Er zijn verschillende hypotheekvormen waar u uit kunt kiezen. De annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek zijn de populairste: maar liefst 70% van alle huizenkopers kiest voor een van deze hypotheekvormen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat u enkel op deze twee hypotheekvormen nog recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een annuïteitenhypotheek (of annuïtaire hypotheek) en een lineaire hypotheek? En wat is uiteindelijk voordeliger: annuïteiten of lineair?

Lees meer

Kan ik een spaarhypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek?

Steeds meer mensen vragen zich af of ze hun spaarhypotheek kunnen oversluiten naar een annuïteitenhypotheek. Reden hiervoor is de historisch lage rente, die van negatieve invloed is op de spaarpremie van mensen met een spaarhypotheek.

Lees meer

Hoeveel mag ik extra aflossen op een annuïteitenhypotheek?

Hoeveel u extra mag aflossen op een annuïteitenhypotheek, ligt aan de voorwaarden die uw hypotheekverstrekker hanteert voor aflossing. Bij de meeste hypotheekverstrekkers mag u tot 10% per jaar extra aflossen zonder boete.

Lees meer

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer