Krediethypotheek

Lees meer

Een krediethypotheek is geen ‘normale’ hypotheek om uw woning mee te financieren. Het is vergelijkbaar met een doorlopend krediet, waarbij uw woning als onderpand fungeert. U kunt met deze hypotheek beschikken over het vermogen dat in uw huis zit. De krediethypotheek wordt sinds 2013 alleen nog maar aan bestaande woningeigenaren verstrekt. Als u een starter bent op de woningmarkt, kunt u dus geen krediethypotheek meer afsluiten. 

Hoe werkt een krediethypotheek?

Met een krediethypotheek kunt u de overwaarde van uw huis gebruiken voor het afsluiten van een lening. U verzilvert dus als het ware uw overwaarde. Uw woning dient bij deze hypotheekvorm als onderpand. Omdat de geldverstrekker daardoor meer zekerheid heeft over de terugbetaling van uw lening, betaalt u minder rente dan bij een normaal doorlopend krediet.

U bepaalt bij een krediethypotheek zelf hoe u op de lening aflost en wanneer en hoeveel geld u opneemt. Daar is een kredietlimiet aan gebonden. Dit limiet is gebaseerd op uw woningwaarde. Uw openstaande schuld mag niet over de kredietlimiet heen gaan. U kunt tot de kredietlimiet wel altijd tussentijds een extra bedrag opnemen als u dat wilt. Daarnaast bent u helemaal vrij om te bepalen waar u het opgenomen bedrag aan besteedt.

Krediethypotheek afsluiten, meenemen of oversluiten

Als u voor het eerst een woning gaat kopen, kunt u geen krediethypotheek meer afsluiten. Heeft u een bestaande woning? Dan is het afsluiten van een krediethypotheek nog wel mogelijk. Daarnaast kunt u, als u deze vóór 1 januari 2013 heeft afgesloten, uw krediethypotheek meenemen naar uw nieuwe woning. U kunt er bij een verhuizing ook voor kiezen om uw krediethypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm. Dat kan voordelig uitpakken, omdat veel andere hypotheekvormen voordeligere rentelasten bieden.

Bent u een bestaande huizenbezitter en wilt u een krediethypotheek afsluiten? Of wilt u uw huidige krediethypotheek juist oversluiten naar een andere hypotheekvorm? Neem contact met ons op. Bij Boumij Hypotheken adviseren we u graag over uw situatie. U kunt bij ons terecht met al uw vragen.

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten, meenemen of oversluiten van een krediethypotheek in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer