Hypotheek afsluiten?

Lees meer

Wij regelen uw hypotheek in samenspraak met u!

Wanneer u een huis wilt kopen, heeft u geld nodig. Meestal moet u daarvoor een hypotheek afsluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek is het belangrijk dat de maandelijkse hypotheeklasten goed aansluiten bij uw inkomen en uw uitgaven. U wilt natuurlijk niet met betalingsproblemen te maken krijgen. Maar hoe kiest u nu voor een passende hypotheek? Schakel een betrouwbare en onafhankelijke partij zoals Boumij Hypotheken in. Onze hypotheekadviseurs helpen u graag met het regelen van een geschikte hypotheek.

Een hypotheek die bij uw situatie past

Iedere hypotheek die we bij Boumij Hypotheken regelen, is anders. Dit omdat we een hypotheek afsluiten die bij u en uw situatie past. Een hypotheek is verkrijgbaar in diverse hypotheekvormen. Denk bijvoorbeeld aan de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Bent u benieuwd welke hypotheek bij uw situatie past? Neem dan contact met ons op. Samen met u gaan we op zoek naar de best passende vorm.

Hypotheek afsluiten? Wij voorzien u stap voor stap van een goed advies

Bij het regelen van een hypotheek brengen wij een aantal zaken voor u in kaart. Stap voor stap gaan we op zoek naar de beste hypotheekverstrekker.

stap1.svg

Inventarisatie

Wat zijn de mogelijkheden in uw situatie? Wat zijn uw wensen? En wat zijn eventuele risico’s? Samen bepalen we hoe uw ideale hypotheek eruit ziet.

stap2.svg

Berekening

We berekenen wat de beste opties zijn in uw specifieke situatie. Samen met u nemen wij de diverse voorstellen door, zodat u een goede keuze kunt maken.

stap3.svg

Hypotheekofferte

Wij vragen voor u een hypotheekofferte aan bij de partij die het beste bij uw situatie aansluit. Samen nemen we deze offerte stap voor stap door.

stap4.svg

Hypotheek afsluiten

Het daadwerkelijke afsluiten van de hypotheek is de laatste stap. Na ondertekening verzorgen wij ook de complete administratieve afwikkeling en nazorg.

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten van uw hypotheek in Den Bosch of omgeving voor Boumij Makelaars? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar advies over uw hypotheek? Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Contactgegevens

Boumij Hypotheken
Hekellaan 8
5211 LX ’s-Hertogenbosch
073 - 82 22 001

KvK nummer: 17213591

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een hypotheek bij nieuwbouw?

Een hypotheek bij nieuwbouw werkt anders dan een hypotheek van een al gebouwde woning. Dat komt omdat de woning nog gebouwd moet worden en u dus niet koopt van andere bewoners. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met een bouwdepot. Een bouwdepot voor nieuwbouw is een soort rekening waarop het geld dat u leent voor uw nieuwe woning, uw hypotheek dus, tijdelijk staat.

Lees meer

Hoe werkt een overbruggingshypotheek?

Veel mensen willen de overwaarde van hun oude woning gebruiken om hun nieuwe woning mee te kopen. Daardoor verlaagt namelijk hun nieuwe hypotheek en profiteren ze van fiscale aantrekkelijke voorwaarden, zoals hypotheekrenteaftrek. De overwaarde komt echter pas vrij als de oude woning verkocht is. Totdat het zover is, heeft u dit geld dus nog niet. Dat lost de overbruggingshypotheek voor u op. Wat is een overbruggingshypotheek precies en hoe werkt deze hypotheekvorm?

Lees meer

Kan ik online een hypotheek afsluiten?

Het is bij Boumij Hypotheken niet mogelijk om, zonder advies, online een hypotheek af te sluiten. Het online en zonder advies afsluiten van een hypotheek wordt ook wel ‘execution only’ genoemd. U kunt bij ons wel een online hypotheekadviesgesprek inplannen, waarbij de adviseur onafhankelijk advies geeft over uw situatie en u helpt met het afsluiten van uw hypotheek.

Lees meer

Kan ik een hypotheek afsluiten zonder adviseur?

Als u wilt en u heeft voldoende kennis over hypotheken, dan kunt u een hypotheek afsluiten zonder advies van een adviseur. Toch is dit niet aan te raden. De belangrijkste reden waarom het niet verstandig is om een hypotheek af te sluiten zonder professioneel advies, is omdat een hypotheekadviseur kennis heeft van alle risico’s die voor uw situatie gelden. In de praktijk blijkt dat kennis hierover bij de hypotheekaanvrager zelf vaak mist. En dat terwijl kennis van die risico’s juist belangrijk is om een weloverwogen keuze te maken.

Lees meer

Kan ik een hypotheek afsluiten tijdens ziekte?

Of u een hypotheek kan afsluiten tijdens ziekte, ligt aan uw persoonlijke situatie. Dit ligt bijvoorbeeld aan het aantal jaar dat u al ziek bent, de soort uitkering die u heeft, hoelang uw werkgever u heeft doorbetaald, hoeveel procent u (volgens het UWV) arbeidsongeschikt bent door uw ziekte en hoe onzeker uw situatie is. Maar ook of u een partner met inkomen heeft en hoe hoog uw huidige hypotheeklast is.

Lees meer

Wat is de afsluitprovisie van een hypotheek?

De afsluitprovisie was het bedrag dat de hypotheekaanbieder in rekening bracht voor het afsluiten van de hypotheek. Het was een bedrag dat gemiddeld rond de 1% van de hypotheek was en volledig aftrekbaar was van de belasting. In 2013 is de afsluitprovisie voor een hypotheek afgeschaft.

Lees meer

Wat is een starterslening en wat zijn de voorwaarden

Sommige starters lukt het niet om genoeg hypotheek te krijgen voor de aankoop van hun eerste huis. In zulke gevallen kan de starterslening helpen. Dat is een lening die het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek overbrugt. De starterslening kan naast de maximale hypotheek worden afgesloten en oplopen tot € 50.000,-.

Lees meer

Wat is de gemiddelde looptijd van een hypotheek?

De maximale looptijd van een hypotheek in Nederland is 30 jaar. Dit is bij vrijwel alle Nederlandse banken de langst mogelijke looptijd. 30 jaar is namelijk de maximale looptijd waarin u de rente van uw hypotheek mag opgeven aan de belasting. Na die 30 jaar verliest u dus uw recht op hypotheekrenteaftrek.

Lees meer

Waarom zou ik een hypotheek afsluiten bij een tussenpersoon?

Voornamelijk hoogopgeleiden met verstand van financiën en hypotheken vragen zich wel eens af waarom ze hun hypotheek zouden laten afsluiten bij een tussenpersoon, zoals een hypotheekadviseur. Reden hiervoor is vaak het feit dat het inschakelen van een tussenpersoon kosten met zich meebrengt.

Lees meer

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer