Hybride hypotheek

Lees meer

Een hybride hypotheek wordt ook wel een (combinatie van een) spaarhypotheek of beleggingshypotheek genoemd. Met deze hypotheekvorm kunt u naar eigen wens kiezen voor zekerheid (sparen) en de kans op een hoger rendement (beleggen). U lost deze hypotheek aan het eind van de looptijd af met de eindwaarde van de kapitaalverzekering.

Welke lasten heeft u met een hybride hypotheek?

De hybride hypotheek bestaat uit twee of drie verschillende onderdelen: een aflossingsvrije lening, een spaar-/beleggingsverzekering en eventueel een losse overlijdensrisicoverzekering. U heeft dus geen verplichte aflossing tijdens de looptijd van uw hypotheek, maar betaalt wel maandelijks hypotheekrente en premie (van de spaar-/beleggingsverzekering). De premie bevat de inleg voor uw spaarpot en/of beleggingsfondsen en de overlijdensrisicopremie. Als uw looptijd eindigt, lost u de hypotheek (gedeeltelijk) af met de uitkering van het kapitaal uit uw spaar/beleggingsverzekering.

Kies voor sparen of beleggen

U kiest bij de hybride hypotheek zelf of u wilt sparen of beleggen. U besluit dus zelf wat er met de premie van uw spaar/beleggingsverzekering gebeurt. U kunt bijvoorbeeld alles sparen, alles beleggen of een combinatie van beiden doen. Daarin hoeft u geen definitieve keuze te maken: het is mogelijk om tijdens uw looptijd uw keuzes te veranderen en uw polis aan te passen. Dit wordt ook wel ‘switchen’ genoemd. Gaat het bijvoorbeeld goed op de beurs? Dan kunt u kiezen voor beleggen. Als het wat minder gaat, dan kunt u ervoor kiezen om te sparen voor de aflossing van uw hypotheek.

Hybride hypotheek en hypotheekrenteaftrek

Het is voor starters niet meer mogelijk om een hybride hypotheek af te sluiten. U krijgt er tegenwoordig namelijk geen hypotheekrenteaftrek meer voor. Heeft u vóór 1 januari 2013 een hybride hypotheek afgesloten? Dan komt u nog wel in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

Laat u adviseren

Vragen over de hybride hypotheek? Of wilt u advies over uw situatie, bijvoorbeeld omdat u twijfelt of u deze uw hybride hypotheek wel of niet moet oversluiten naar een andere hypotheekvorm? De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken helpen u graag. Neem contact met ons op.

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten van een hybride hypotheek in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer