Hypotheek afsluiten of oversluiten in regio Den Bosch?

Lees meer

Onze hypotheekadviseurs helpen u graag

Of u nu een nieuwe hypotheek wilt afsluiten voor de aankoop van uw eerste woning of uw bestaande hypotheek wilt oversluiten: bij Boumij Hypotheken in Den Bosch bent u aan het juiste adres. Onze hypotheekadviseurs helpen u bij het maken van de beste keuze qua financiering. We kijken niet alleen naar hoeveel u kunt lenen, maar vooral naar hoeveel u wilt lenen.

Wij gaan op zoek naar een hypotheek die bij uw wensen, persoonlijke situatie en de te verwachten financiële situatie voor de toekomst past. Hierbij brengen wij altijd de belangrijkste risico’s in kaart. Op deze manier is er altijd ruimte om uw dromen uit te laten komen én om optimaal te genieten van het leven. Benieuwd wat wij voor u qua hypotheek in Den Bosch kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hypotheek afsluiten? Zo gaan wij bij Boumij Hypotheken in Den Bosch te werk!

Voor een hypotheek bent u bij ons in Den Bosch aan het juiste adres. Met ons effectieve 4-stappenplan komen we samen tot een onafhankelijk advies op maat:

stap1.svg

Inventariseren

We inventariseren wat de mogelijkheden zijn naar aanleiding van uw wensen en op basis van uw huidige situatie. Ook brengen we eventuele risico’s in kaart.

stap2.svg

Berekenen

Na een goede inventarisatie gaan wij aan de slag. We berekenen wat de beste opties zijn in uw situatie. Samen met u nemen we deze voorstellen uitgebreid door.

stap3.svg

Aanvragen

Na het maken van een weloverwogen keuze vragen wij voor u een offerte aan bij de geldverstrekker die het beste aansluit bij uw wensen en voorwaarden.

stap4.svg

Tekenen

Wij nemen de offerte stap voor stap met u door, waarna deze kan worden ondertekend. Hierna verzorgen wij de complete administratieve afwikkeling en nazorg.

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten van uw hypotheek in Den Bosch of omgeving voor Boumij Makelaars? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar advies over uw hypotheek? Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Contactgegevens

Boumij Hypotheken
Hekellaan 8
5211 LX ’s-Hertogenbosch
073 - 82 22 001

KvK nummer: 17213591

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Kan ik een tweede hypotheek nemen?

Een tweede hypotheek is een financiering die u boven op uw bestaande hypotheek afsluit. Het is dus een extra hypotheek op uw woning. In de meeste gevallen wordt er voor een tweede hypotheek gekozen wanneer iemand extra geld wil vrijmaken om het huis te verbouwen. Of u wel of geen tweede hypotheek kunt nemen, is afhankelijk van de overwaarde van uw woning en de hoogte van uw inkomen. Zijn zowel de overwaarde van uw huis en uw inkomen toereikend? Dan is het antwoord ja: u kunt een 2e hypotheek afsluiten.

Lees meer

Wat zijn de notariskosten bij het afsluiten van een hypotheek?

Heeft u uw droomhuis gevonden? Gefeliciteerd. Om uw hypotheek te kunnen afsluiten, moet u langs de notaris. Een notaris zorgt namelijk voor een goede overdracht. Hij regelt alle juridische details in de verschillende contracten die u moet tekenen om de wettelijke eigenaar van uw woning te worden. En voor het regelen van dit alles betaalt u een vergoeding: de notariskosten bij een hypotheek.

Lees meer

Heb ik een werkgeversverklaring/intentieverklaring nodig voor mijn hypotheek?

Bent u in loondienst bij het aanvragen van uw hypotheek? Dan heeft u een werkgeversverklaring nodig. Heeft u een tijdelijk contract of zit u nog in uw proeftijd? Dan heeft u naast een werkgeversverklaring ook een intentieverklaring nodig om uw hypotheek rond te krijgen. Maar wat zijn dit nou eigenlijk voor documenten en wat staat er allemaal in? Boumij Hypotheken geeft u graag antwoord op deze vragen.

Lees meer

Kan ik een hypotheek krijgen met een studieschuld?

Het antwoord op de vraag ‘Kan ik een hypotheek krijgen met een studieschuld?’ is ja. Het is mogelijk om met een studieschuld een hypotheek af te sluiten, alhoewel u dan wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Wat die voorwaarden zijn en waarmee u allemaal rekening dient te houden, lichten we van Boumij Hypotheken graag toe in dit blogartikel.

Lees meer

Kan ik mijn hypotheek tussentijds verhogen of de hypotheek verlengen?

Het is mogelijk om uw hypotheek tussentijds te verhogen of te verlengen. In dit artikel gaan we graag dieper in op beide mogelijkheden.

Lees meer

Wat zijn de kosten van een hypotheekadvies?

Bent u voornemens om een huis te kopen, maar heeft u nog wat vragen over de hypotheek? Weet u bijvoorbeeld niet of u deze zelf wilt afsluiten of hiervoor liever een adviseur in de arm neemt? Aan de ene kant kunt u natuurlijk geld besparen op de afsluitkosten door zelf een hypotheek af te sluiten, maar aan de andere kant is het misschien wel fijn om te sparren met een hypotheekadviseur over de mogelijke opties en de bijbehorende voor- en nadelen.

Lees meer

Kan ik een hypotheek krijgen met een BKR registratie?

Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u te maken krijgen met het Bureau Krediet Registratie. Wat is het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Wanneer staat iemand eigenlijk geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie? En is het eigenlijk wel mogelijk om een hypotheek te krijgen met een BKR registratie? Boumij Hypotheken geeft graag antwoord op al uw vragen rondom BKR registratie.

Lees meer

Kunnen mijn ouders garant staan voor mijn hypotheek?

Bent u toe aan een eigen woning, maar lukt het om wat voor reden dan ook niet op eigen kracht? Dan is het mogelijk dat uw ouders garant staan voor de hypotheek. Wanneer iemand bereid is om garant te staan voor uw hypotheek betekent dit dat u meer kunt lenen. Uw ouders kunnen op drie verschillende mogelijkheden helpen bij uw hypotheek. Wat deze drie mogelijkheden zijn en wat garantstelling bij een hypotheek precies is, bespreken we in dit blogartikel.

Lees meer

Kan ik een hypotheek krijgen zonder eigen geld?

Is het mogelijk om een huis te kopen en een hypotheek te krijgen zonder eigen geld? Over het algemeen is het moeilijk om een hypotheek zonder eigen geld te realiseren, maar er zijn mogelijkheden. Boumij Hypotheken vertelt u graag wat deze mogelijkheden zijn.

Lees meer

De verbouwingshypotheek: uw hypotheek verhogen voor een verbouwing

Voldoet uw huidige woning niet meer helemaal aan uw wensen omdat het bijvoorbeeld te klein of wat gedateerd is? Dan kunt u uw woning weer naar wens maken door te verbouwen. Een verbouwing kan aardig oplopen in de kosten. U kunt hier aan de ene kant spaargeld voor gebruiken, maar aan de andere kant ook kiezen voor een verbouwingshypotheek/het verhogen van de hypotheek voor een verbouwing.

Lees meer

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een hypotheek?

Bij het afsluiten van een hypotheek, komen een aantal kosten kijken. Kosten boven op de aankoopsom van de woning. Deze kosten kunt u sinds 1 januari 2018 niet meer meefinancieren in uw hypotheek. Tegenwoordig heeft u dus eigen geld nodig om een hypotheek af te sluiten. Over hoeveel eigen geld u nodig heeft bij het afsluiten van een hypotheek gaan we in dit artikel dieper op in.

Lees meer

Kan ik een huis kopen zonder hypotheek?

Het antwoord op de vraag ‘Kan ik een huis kopen zonder hypotheek?’ is ja. Maar is het wel interessant en verstandig om een huis te kopen zonder hypotheek? Boumij Hypotheken zet de voor- en nadelen van een huis kopen zonder hypotheek graag voor u op een rijtje.

Lees meer

Wanneer kan of moet ik mijn bestaande hypotheek oversluiten?

U kunt er altijd voor kiezen om uw bestaande hypotheek over te sluiten. Het oversluiten van een hypotheek is vooral interessant wanneer er voor u financieel voordeel te behalen is. Maar wanneer is het oversluiten van een hypotheek dan aantrekkelijk genoeg? Boumij Hypotheken zocht het voor u uit.

Lees meer

Kan ik als zzp’er of ondernemer een hypotheek krijgen?

Veel zzp’ers en ondernemers vragen zich af of ze wel een hypotheek kunnen afsluiten. Ja, dat is mogelijk, maar het gaat wel anders, soms zelfs een stuk moeizamer, dan wanneer u in loondienst bent. Bij het afsluiten van een hypotheek als zzp’er of ondernemer wordt uitgegaan van cijfers van de laatste drie jaar, maar ook wanneer u een startende ondernemer bent zijn er mogelijkheden. Wij helpen u graag met het afsluiten van uw ondernemershypotheek en vertellen u stap voor stap waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Lees meer

Hoe werkt een boeterente bij een hypotheek?

Denkt u na over het oversluiten van uw hypotheek of het openbreken van een rentevast periode, omdat bijvoorbeeld de rente historisch laag staat? Dan kunt u te maken krijgen met een boeterente. Boumij Hypotheken vertelt u graag wat een boeterente is en of de boeterente bij uw hypotheek aftrekbaar is.

Lees meer

Makelaarskosten: wat zijn de gemiddelde kosten van een makelaar?

Makelaarskosten zijn de kosten die een makelaar u in rekening brengt voor de begeleiding. Dit geldt zowel voor de begeleiding bij het kopen als het verkopen van een huis. De makelaarskosten zijn meestal een percentage van de uiteindelijke (ver)koopprijs. Wij zetten de verschillen qua makelaarskosten voor u uiteen: de kosten bij een aankoopmakelaar en de kosten bij een verkoopmakelaar.

Lees meer

Kan ik de overwaarde van mijn huis of hypotheek opnemen?

Door een stijgende huizenprijs en/of aflossing van de hypotheek kan er sprake zijn van een overwaarde. Uw huis is dan meer waard dan uw hypotheek. Dit vermogen krijgt u gewoonlijk pas in uw bezit als u uw woning verkoopt. Maar ook als u niet gaat verhuizen, kunt u de overwaarde van uw huis of hypotheek opnemen. Wij laten u graag kennismaken met wat overwaarde precies is en wat de mogelijkheden zijn om de overwaarde van uw huis op te nemen of te investeren. 

Lees meer

Kan ik gratis hypotheekadvies krijgen?

De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken staan voor u klaar met passend, onafhankelijk hypotheekadvies. U kunt bij ons altijd eerst een oriëntatiegesprek aanvragen. Tijdens dit oriëntatiegesprek bespreekt u uw persoonlijke situatie en uw wensen voor een hypotheek. De adviseur geeft u tijdens dit gesprek ook algemene informatie, bijvoorbeeld over de hypotheektarieven en de verschillende hypotheekvormen.

Lees meer

Wat doet een hypotheekadviseur?

Voor sommige mensen die nieuw instappen op de woningmarkt is het nog niet helemaal duidelijk wat een hypotheekadviseur precies doet. De hypotheekadviseur speelt een belangrijke adviserende rol bij de aankoop van een huis. Zulk hypotheekadvies is heel nuttig, want bij de aankoop van een huis komt een hoop kijken. Denk bijvoorbeeld aan allerlei fiscale regels waar u als koper aan moet voldoen. Een hypotheekadviseur regelt ook een hoop zaken voor u. Hij of zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat bepaalde stukken correct en op tijd worden aangeleverd bij de juiste instanties en dat u een afspraak bij de notaris krijgt.

Lees meer

Kan ik ook online hypotheekadvies krijgen?

Naast face-to-face-advies is het bij Boumij Hypotheken mogelijk om online hypotheekadvies te krijgen. U kunt een online gesprek met onze hypotheekadviseur inplannen als het u bijvoorbeeld niet uitkomt om hypotheekadvies op onze locatie in Den Bosch te ontvangen. Maar ook als u om een andere reden een voorkeur heeft voor online hypotheekadvies, bieden we u deze mogelijkheid graag.

Lees meer

Welke vragen kun je een hypotheekadviseur stellen?

U kunt uiteraard alles vragen aan uw hypotheekadviseur. De adviseurs van Boumij Hypotheken zijn er immers om het hele proces rondom uw hypotheek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe helderder alles voor u is, hoe fijner u in het proces staat. En dat is in deze spannende tijd wel zo prettig! Bekende vragen voor een hypotheekadviseur zijn bijvoorbeeld of de hypotheek haalbaar is en wat de maandlasten precies gaan worden.

Lees meer

Wat kan ik doen met de overwaarde van mijn huis of hypotheek?

Als u een huis of hypotheek met overwaarde heeft, dan heeft u verschillende opties om de overwaarde te benutten. Zo kunt u bijvoorbeeld de overwaarde van uw verkochte woning gebruiken voor uw nieuwe huis. Dat zorgt ervoor dat de hypotheek van uw nieuwe huis lager wordt en u dus lagere maandlasten kunt hebben. U kunt ook besluiten om de overwaarde van uw verkochte woning in de verbouwing van uw nieuwe woning te investeren. Uw maandlasten zullen bij deze optie wel hoger uitvallen dan bij de eerste optie: uw hypotheek zal in vergelijking met de eerste optie immers hoger zijn.

Lees meer

Kan ik de overwaarde van mijn huis gebruiken voor schulden?

Als u overwaarde op uw huis heeft, dan kunt u dit bedrag gebruiken voor het aflossen van uw schulden. U kunt die overwaarde al verzilveren zonder dat u daar uw huis voor moet verkopen. Dat kan door een tweede hypotheek af te sluiten of uw lopende hypotheek te verhogen. U lost dan met het vrijgekomen bedrag uw lopende lening af en gaat in plaats daarvan maandelijks hypotheeklasten betalen.

Lees meer

Kan ik de overwaarde van mijn huis gebruiken voor een tweede woning?

Als u overwaarde heeft op uw huis, dan kunt u dit gebruiken voor de financiering van een tweede woning. Een mooie vakantiewoning bijvoorbeeld, of een woning voor uw (klein)kinderen. Het is zelfs mogelijk om een tweede woning te kopen voor verhuur aan anderen. U kunt in ieder geval een hoop met de overwaarde van uw huidige woning!

Lees meer

Hoe werkt een huis verkopen met overwaarde?

Als de waarde van uw koophuis hoger is dan uw hypotheekschuld, dan zit er overwaarde op uw woning. Overwaarde ontstaat vaak doordat uw woning in waarde is gestegen en u al een deel van uw hypotheek hebt afgelost. Dé manier om uw overwaarde op te nemen, is door uw huis met overwaarde te verkopen.

Lees meer

Is extra aflossen op de hypotheek verstandig?

Een hypotheek is een lening van de bank waarmee u uw woning kunt financieren. U lost deze hypotheek af door maandelijks een bedrag aan aflossing en aan rente aan de bank te betalen. Omdat een hypotheek in feite een schuld bij de bank is, is het voor veel mensen aantrekkelijk om – als zij de financiële middelen ervoor hebben – extra af te lossen. Er wordt dan meer afgelost dan eigenlijk is afgesproken met de hypotheekverstrekker. Extra aflossen wordt ook wel vervroegd of versneld aflossen genoemd. Als u extra aflost, bent u namelijk eerder klaar met het terugbetalen van het geleende bedrag binnen uw hypotheek.

Lees meer

Kan ik de hypotheek overnemen na een scheiding?

Als u met uw partner een woning heeft gekocht en u besluit te scheiden, dan moet u beslissen wat u met de woning (en de hypotheek) gaat doen. Een veelvoorkomende oplossing is dat één van de partners in het huis blijft wonen en de hypotheek na de scheiding overneemt. Dat betekent dat de blijvende partner de vertrekkende partner moet uitkopen. Dit wordt ook wel ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid genoemd.

Lees meer

Wat gebeurt er met de overwaarde van het huis na een scheiding?

De overwaarde van een huis is een bedrag waar elke woningeigenaar recht op heeft, ook na een scheiding. Gaat u scheiden en staat het huis dus zowel op uw naam als op naam van uw ex-partner? En zijn er geen bijzondere afspraken over de verdeling gemaakt bij de notaris? Dan moet de overwaarde verdeeld worden. Zowel de blijvende als de vertrekkende partner krijgt dus de helft van de overwaarde van het huis.

Lees meer

Wat gebeurt er met de gezamenlijke hypotheek als ik en mijn partner uit elkaar gaan?

Hebben u en uw partner een gezamenlijke hypotheek en gaat u uit elkaar? Dan moet u beslissen wat er met de hypotheek gaat gebeuren. Afhankelijk van uw situatie heeft u bepaalde opties. Als u uit elkaar gaat, dan kan één van de partners bijvoorbeeld de hypotheek overnemen. De blijvende partner zet dan de hypotheek op zijn of haar naam. In plaats van dat u met zijn tweeën verantwoordelijk bent voor de hypotheek, betaalt de blijvende partner deze voortaan van zijn of haar eigen inkomen. Dat betekent vaak dat de hypotheeklasten voor de blijvende partner zullen verhogen. Er valt immers een inkomen weg.

Lees meer

Hoe werkt een hypotheek bij nieuwbouw?

Een hypotheek bij nieuwbouw werkt anders dan een hypotheek van een al gebouwde woning. Dat komt omdat de woning nog gebouwd moet worden en u dus niet koopt van andere bewoners. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met een bouwdepot. Een bouwdepot voor nieuwbouw is een soort rekening waarop het geld dat u leent voor uw nieuwe woning, uw hypotheek dus, tijdelijk staat.

Lees meer

Hoe zit het met dubbele lasten en nieuwbouw?

Als u kiest voor nieuwbouw, dan krijgt u vrijwel altijd te maken met dubbele lasten. In de periode dat uw nieuwe huis wordt gebouwd, moet u namelijk wel ergens wonen. Wordt dit uw eerste koophuis en huurt u momenteel een woning? Dan zult u waarschijnlijk tijdens de bouwperiode in uw huurhuis blijven en moet u huurkosten blijven betalen. Als u al een koophuis heeft en u gaat verhuizen, dan moet u hiervoor ook nog hypotheek en rente blijven betalen. U betaalt tijdens de bouwperiode van uw nieuwe huis dus kosten voor de nieuwbouw én kosten om in uw huidige woning te blijven.

Lees meer

Wat is mijn maximale hypotheek en hoe kan ik dat berekenen?

Het is voor veel mensen een van de belangrijkste vragen als ze een hypotheekadviseur inschakelen: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? U kunt uw maximale hypotheek berekenen aan de hand van uw inkomen, de rente, de hypotheekvorm die u kiest, de (eventuele) schulden die u heeft, de eventuele overwaarde van uw woning en de maandlasten die u zou willen. Bij Boumij Hypotheken is die laatste factor een belangrijke.

Lees meer

Hoe werkt een overbruggingshypotheek?

Veel mensen willen de overwaarde van hun oude woning gebruiken om hun nieuwe woning mee te kopen. Daardoor verlaagt namelijk hun nieuwe hypotheek en profiteren ze van fiscale aantrekkelijke voorwaarden, zoals hypotheekrenteaftrek. De overwaarde komt echter pas vrij als de oude woning verkocht is. Totdat het zover is, heeft u dit geld dus nog niet. Dat lost de overbruggingshypotheek voor u op. Wat is een overbruggingshypotheek precies en hoe werkt deze hypotheekvorm?

Lees meer

Kan ik online een hypotheek afsluiten?

Het is bij Boumij Hypotheken niet mogelijk om, zonder advies, online een hypotheek af te sluiten. Het online en zonder advies afsluiten van een hypotheek wordt ook wel ‘execution only’ genoemd. U kunt bij ons wel een online hypotheekadviesgesprek inplannen, waarbij de adviseur onafhankelijk advies geeft over uw situatie en u helpt met het afsluiten van uw hypotheek.

Lees meer

Kan ik een hypotheek afsluiten zonder adviseur?

Als u wilt en u heeft voldoende kennis over hypotheken, dan kunt u een hypotheek afsluiten zonder advies van een adviseur. Toch is dit niet aan te raden. De belangrijkste reden waarom het niet verstandig is om een hypotheek af te sluiten zonder professioneel advies, is omdat een hypotheekadviseur kennis heeft van alle risico’s die voor uw situatie gelden. In de praktijk blijkt dat kennis hierover bij de hypotheekaanvrager zelf vaak mist. En dat terwijl kennis van die risico’s juist belangrijk is om een weloverwogen keuze te maken.

Lees meer

Kan ik een hypotheek afsluiten tijdens ziekte?

Of u een hypotheek kan afsluiten tijdens ziekte, ligt aan uw persoonlijke situatie. Dit ligt bijvoorbeeld aan het aantal jaar dat u al ziek bent, de soort uitkering die u heeft, hoelang uw werkgever u heeft doorbetaald, hoeveel procent u (volgens het UWV) arbeidsongeschikt bent door uw ziekte en hoe onzeker uw situatie is. Maar ook of u een partner met inkomen heeft en hoe hoog uw huidige hypotheeklast is.

Lees meer

Wat is de afsluitprovisie van een hypotheek?

De afsluitprovisie was het bedrag dat de hypotheekaanbieder in rekening bracht voor het afsluiten van de hypotheek. Het was een bedrag dat gemiddeld rond de 1% van de hypotheek was en volledig aftrekbaar was van de belasting. In 2013 is de afsluitprovisie voor een hypotheek afgeschaft.

Lees meer

Wat is een starterslening en wat zijn de voorwaarden

Sommige starters lukt het niet om genoeg hypotheek te krijgen voor de aankoop van hun eerste huis. In zulke gevallen kan de starterslening helpen. Dat is een lening die het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek overbrugt. De starterslening kan naast de maximale hypotheek worden afgesloten en oplopen tot € 50.000,-.

Lees meer

Wat is de gemiddelde looptijd van een hypotheek?

De maximale looptijd van een hypotheek in Nederland is 30 jaar. Dit is bij vrijwel alle Nederlandse banken de langst mogelijke looptijd. 30 jaar is namelijk de maximale looptijd waarin u de rente van uw hypotheek mag opgeven aan de belasting. Na die 30 jaar verliest u dus uw recht op hypotheekrenteaftrek.

Lees meer

Waarom zou ik een hypotheek afsluiten bij een tussenpersoon?

Voornamelijk hoogopgeleiden met verstand van financiën en hypotheken vragen zich wel eens af waarom ze hun hypotheek zouden laten afsluiten bij een tussenpersoon, zoals een hypotheekadviseur. Reden hiervoor is vaak het feit dat het inschakelen van een tussenpersoon kosten met zich meebrengt.

Lees meer

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete?

Als u uw hypotheek oversluit, dan stapt u over naar een andere hypotheekverstrekker. Dat is meestal omdat u bij een andere partij een lagere rente kunt krijgen. U bent dan goedkoper uit bij die andere partij. Het probleem is echter dat de hypotheekverstrekker waarvan u overstapt u een boete kan opleggen als u besluit met een andere partij in zee te gaan. Dat komt omdat u met uw oorspronkelijke hypotheekverstrekker een contract hebt afgesloten.

Lees meer

Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek meenemen naar mijn nieuwe woning?

Een aflossingsvrije hypotheek is een lening waar u alleen rente over betaalt. U lost dus niets af, maar betaalt gedurende een afgesproken periode met uw bank (vaak 30 jaar) alleen maandelijks een bedrag aan rente. Na die periode dient u de hypotheek alsnog terug te betalen. Dat doet u bijvoorbeeld met de overwaarde van uw huis of met uw spaargeld. U dient na die periode dus een flink bedrag aan hypotheek in één keer af te lossen, maar profiteert in de periode tot de einddatum wel van lage maandlasten.

Lees meer

Kun je tegenwoordig nog een aflossingsvrije hypotheek afsluiten

Veel mensen vragen zich tegenwoordig af: kan ik nog een aflossingsvrije hypotheek afsluiten? Dat is nog mogelijk. Sterker nog, deze hypotheekvorm komt steeds vaker voor als gevolg van de lage rentestand die tegenwoordig geldt.

Lees meer

Kan ik een aflossingsvrije hypotheek toch aflossen?

Ja, u kunt extra aflossen op uw aflossingsvrije hypotheek. Dat kan door te kijken naar de financiële middelen die u op dat moment heeft en hoeveel u – binnen de ruimte waarvoor u geen boete hoeft te betalen – kunt aflossen. Hoeveel procent u extra mag aflossen, hangt af van de geldverstrekker van uw hypotheek.

 

Lees meer

Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek verhogen?

Ja, u kunt uw aflossingsvrije hypotheek verhogen. Dat kan tot maximaal de helft van de waarde van uw woning. Heeft u vóór 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek afgesloten? Dan profiteert u nog van voordeel van de belastingdienst.

Lees meer

Kan ik een gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek krijgen?

U kunt een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek krijgen. Dat kan tot maximaal de helft van de waarde van uw woning. Als uw woning bijvoorbeeld 3 ton waard is, dan mag u 1,5 ton aflossingsvrij doen. Als u dus een hypotheek deels aflossingsvrij wilt afsluiten, dan is er altijd een deel tot maximaal de helft dat u wél moet aflossen. U betaalt dan over de ene 50% van uw hypotheek aflossing bij de bank én rente en over de andere 50% alleen rente.

Lees meer

Kan ik mijn bestaande hypotheek omzetten naar aflossingsvrij?

Dat kan tot maximaal de helft van de waarde van uw woning. Het omzetten van een hypotheek naar aflossingsvrij gebeurt voornamelijk door oudere mensen die nog net niet in hun pensioen zitten. Als hun pensioen straks minder waard is dan het inkomen dat ze nu hebben, maar ze willen wel zo lang mogelijk in hun huidige woning blijven wonen, dan kan het omzetten van de hypotheek naar aflossingsvrij een oplossing zijn.

Lees meer

Wat gebeurt er met mijn aflossingsvrije hypotheek na mijn pensioen?

Uw aflossingsvrije hypotheek kan gewoon door blijven lopen na uw pensioen. De looptijd van de hypotheek die is afgesproken met uw hypotheekverstrekker, is leidend. Of u dus voor of na uw pensioen van uw aflossingsvrije hypotheek af bent, ligt aan het moment wanneer u die heeft afgesloten en wanneer de einddatum is.

Lees meer

Kan ik een aflossingsvrije hypotheek afsluiten na het overlijden van mijn echtgenoot

Ja, u kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten na het overlijden van uw echtgenoot. Of u hiervoor wel of niet in aanmerking komt, staat los van het overlijden. Uw bank kijkt namelijk naar uw inkomen en maakt aan de hand daarvan beslissingen over uw hypotheek. Omdat er na het overlijden vaak het een en ander verandert voor de achterblijvende partner, is dit meestal een moment om de hele hypotheek onder de loep te nemen.

 

Lees meer

Annuïtair vs. lineair: wat is het verschil?

Er zijn verschillende hypotheekvormen waar u uit kunt kiezen. De annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek zijn de populairste: maar liefst 70% van alle huizenkopers kiest voor een van deze hypotheekvormen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat u enkel op deze twee hypotheekvormen nog recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een annuïteitenhypotheek (of annuïtaire hypotheek) en een lineaire hypotheek? En wat is uiteindelijk voordeliger: annuïteiten of lineair?

Lees meer

Kan ik een spaarhypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek?

Steeds meer mensen vragen zich af of ze hun spaarhypotheek kunnen oversluiten naar een annuïteitenhypotheek. Reden hiervoor is de historisch lage rente, die van negatieve invloed is op de spaarpremie van mensen met een spaarhypotheek.

Lees meer

Hoeveel mag ik extra aflossen op een annuïteitenhypotheek?

Hoeveel u extra mag aflossen op een annuïteitenhypotheek, ligt aan de voorwaarden die uw hypotheekverstrekker hanteert voor aflossing. Bij de meeste hypotheekverstrekkers mag u tot 10% per jaar extra aflossen zonder boete.

Lees meer

Wat is de minimale looptijd van een lineaire hypotheek?

Aan een lineaire hypotheek zit vaak geen minimale looptijd verbonden. De maximale looptijd is in de meeste gevallen 30 jaar. U heeft dan dus 30 jaar de tijd om uw hypotheek af te lossen. Als u deze looptijd wil verkorten, dan is dat bij de meeste hypotheekverstrekkers gewoon mogelijk.

Lees meer

Wat is de grens voor NHG in 2023?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Daar zit een Waarborgfonds Eigen Woningen achter. De NHG fungeert eigenlijk als een soort vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Dat werkt als volgt. Normaal gesproken reserveert de bank die uw hypotheek verstrekt een bedrag op hun balans: een bedrag dat gereserveerd wordt voor wanneer u stopt met betalen. Dat bedrag, een reserve, berekenen ze door in de rente die u betaalt aan de bank.

Lees meer

Wat zijn de voorwaarden voor een NHG-hypotheek in 2023?

De NHG is een waarborgfonds dat als vangnet fungeert wanneer u, om welke reden dan ook, uw hypotheek niet meer kunt betalen. Of als u na de verkoop van uw woning te maken krijgt met een restschuld. Wilt u in aanmerking komen voor NHG, dan moet u aan verschillende voorwaarden voldoen.

Lees meer

Wat is de borgtochtprovisie voor NHG?

Als u een NHG-hypotheek afsluit, dan moet u borgtochtprovisie betalen. NHG is namelijk een waarborgfonds dat borg staat voor uw lening tegenover de bank. Dankzij de borgtochtprovisie kan de NHG borg staan voor uw schuld. Het waarborgfonds bekostigt er bijvoorbeeld de kwijtschelding van restschulden mee.

Lees meer

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer