Bankspaarhypotheek

Lees meer

Een bankspaarhypotheek is een variant op de spaarhypotheek. Bij zowel de bankspaarhypotheek als de spaarhypotheek spaart u elke maand een bedrag. Daarnaast betaalt u maandelijks een bedrag aan hypotheekrente. Wanneer u nu voor het eerst een huis wilt gaan kopen, is het niet meer mogelijk om deze hypotheekvorm af te sluiten. Vanaf 2013 kunt u alleen nog maar een hypotheek afsluiten waarbij u aflost.

Wat is een bankspaarhypotheek?

Een bankspaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij u maandelijks geld spaart voor de aflossing van uw hypotheek. Dit geld komt op een geblokkeerde spaarrekening te staan en wordt dus uitsluitend gebruikt voor het aflossen van de hypotheekschuld. Op de einddatum van uw bankspaarhypotheek wordt het saldo op deze spaarrekening vrijgegeven en lost u in één keer (een deel van) uw hypotheek af, waardoor u van allerlei fiscale voordelen profiteert.

Het verschil tussen een bankspaarhypotheek en een spaarhypotheek zit hem in de manier van sparen. Bij een spaarhypotheek spaart u via een kapitaalverzekering waarin u elke maand geld inlegt. Hier zit ook een overlijdensrisicoverzekering bij in. Bij een bankspaarhypotheek spaart u op een aparte rekening. Dit spaarsaldo dient als onderpand voor de hypotheek.

Bankspaarhypotheek oversluiten of meenemen

Heeft u nog een lopende bankspaarhypotheek? Dan mag u deze onder voorwaarden meenemen naar een ander huis of naar een andere bank. Maar dit is niet altijd interessant. Door de huidige rente komt het ook voor dat het meenemen of oversluiten van een lopende bankspaarhypotheek niet interessant is.

Heeft u nog een spaar-, beleggings- of traditionele levenshypotheek in box 1? Dan kan het aantrekkelijk zijn om deze te laten oversluiten naar een bankspaarhypotheek. Wilt u hier meer over weten of bent u benieuwd of het voor u wel of niet interessant is om uw bankspaarhypotheek te laten oversluiten of mee te nemen? Neem dan contact met ons op en laat het uitrekenen door één van de hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken.

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten van een bankspaarhypotheek in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer