Aanbod nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning is een stuk spannender dan het kopen van een bestaande woning. Wanneer er sprake is van nieuwbouw, kunt u namelijk niet door de betreffende woning wandelen en dat ‘speciale, verliefde gevoel’ krijgen. Nieuwbouw ervaart u op basis van slechts een bouwtekening, plattegrond en illustraties. Daarnaast komt er veel kijken bij het aankooptraject van een nieuwbouwwoning. De nieuwbouwmakelaars van Boumij Makelaars weten alles op het gebied van nieuwe woningbouw. Wij begeleiden u met goede kennis van zaken in alle fasen van het nieuwbouwproject. Van inschrijving en financiering tot de afhandeling bij de notaris. Hieronder vindt u ons actuele aanbod van nieuwbouwprojecten.

Nieuwbouwwoning kopen in zeven stappen

Een nieuwbouwwoning koopt u over het algemeen in zeven stappen.

  1. Inschrijving en toewijzing
  2. Bouwtekeningen/bouwbestek
  3. Koop- en aannemingsovereenkomst
  4. De financiering
  5. De bouw
  6. De oplevering
  7. Afhandeling bij de notaris

De nieuwbouwmakelaars van Boumij Makelaars ondersteunen en u begeleiden u bij alle bovengenoemde stappen die komen kijken bij nieuwbouw. Zodat u met een gerust gevoel de oplevering van uw nieuwe huis kunt accepteren.

Gespecialiseerd in nieuwe woningbouw

Boumij Makelaars is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in nieuwbouw. Van nieuwbouw woningen tot nieuwbouw appartementen. Wij zijn als één van de eerste makelaarskantoren op de hoogte van nieuwbouwprojecten in de regio den Bosch en omstreken. Hoe? Omdat wij geregeld nauw betrokken zijn bij de ontwikkelfase van nieuwbouw van gerenommeerde projectontwikkelaars in onze regio.

Bent u geïnteresseerd in nieuwbouw in de regio Den Bosch of heeft u uw oog laten vallen op één van bovenstaande nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Veelgestelde vragen

Wat zijn ongeveer de kosten van een nieuwbouwhuis?

De kosten van een nieuwbouwhuis kunnen erg uiteenlopen. Wat een nieuwbouwwoning onderaan de streep uiteindelijk kost, heeft bijvoorbeeld te maken met de grootte van het huis en de keuzes voor materialen en de indeling. Hoe groter en luxer, hoe meer u betaalt. U kunt ervan uitgaan dat de kosten van een prefab nieuwbouwhuis gemiddeld tussen de € 75.000,- en € 600.000,- liggen.

Lees meer

Wat zijn de bijkomende kosten voor nieuwbouw?

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt, betaalt u niet alleen voor de woning zelf. Er zijn nog een hoop bijkomende kosten die bij nieuwbouw komen kijken. Zo betaalt u bijvoorbeeld altijd bouwrente vanaf het tekenen van de koopovereenkomst. Kort gezegd zijn dat rekeningen van de aannemer, die bestaan uit voorgeschoten kosten (inclusief rente) voor het bouwen van de woning. De bouwrente omvat twee onderdelen, namelijk de financieringsvergoeding en de uitstelrente. De financieringsvergoeding bestaat uit de kosten en rente die de aannemer al heeft betaald vóórdat u de koopovereenkomst heeft getekend. Denk aan kosten voor de grond of bepaalde werkzaamheden. Deze bijkomende kosten zijn onderdeel van de koopprijs van de nieuwbouw. Tot de uitstelrente behoren de kosten die de aannemer maakt in de periode tussen de aankoop van het huis en het regelen van de hypotheek. Dit deel van de bouwrente valt niet onder de koopprijs. Begint de bouw van de woning pas ná het ondertekenen van het koopcontract? Dan hoeft u vaak geen bouwrente te betalen.

Lees meer

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwbouwhuis?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt een hoop kijken. Door het proces in stappen of fases op te delen, wordt het hele proces van de aankoop van nieuwbouw vaak een stuk overzichtelijker.

  1. De voorbereiding: uw woonwensen op papier
  2. De zoektocht naar uw droomwoning: inschrijven
  3. Het contract sluiten
  4. Financiële zaken regelen
  5. De oplevering
  6. Na de oplevering
Lees meer

Wat is een financiële check voor nieuwbouw?

Een financiële check is een document waaruit duidelijk wordt of u de woning waar u interesse in heeft (inclusief bijkomende kosten) kunt betalen. Er staat informatie in over uw inkomen en eventuele vermogen en schulden. Soms vraagt de makelaar hierom, maar u kunt de financiële check ook vrijwillig meesturen om uw kans op inloting voor de nieuwbouw te vergroten. De financiële check kan worden aangevraagd bij een financieel adviseur, zoals uw bank of een hypotheekverstrekker.

Lees meer

Wat is de wettelijke bedenktijd bij de aankoop van een huis?

Als de koopovereenkomst door zowel de kopende als de verkopende partij is getekend, is de koop een feit. Toch kan de koper na het tekenen van de koopovereenkomst nog van de koop af dankzij de wettelijke bedenktijd. De wettelijke bedenktijd na de aankoop van een huis is drie dagen. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is de bedenktijd één kalenderweek.

Lees meer

Wat is mijn huis waard