Inschrijven nieuwbouw
Op deze website vindt u onder ‘Aanbod nieuwbouw’ de huidige nieuwbouwprojecten die wij begeleiden. Wilt u als eerste op de hoogte gehouden worden van toekomstige nieuwbouwprojecten? Vul dan onderstaand formulier in en u ontvangt van ons de nieuwsbrief. U ontvangt dan een mailtje zodra wij een nieuw project in verkoop krijgen.
Veel ontwikkelaars vragen bij de start van de verkoop om een financiële scan. Wij bieden u vrijblijvend de mogelijkheid om deze op te laten stellen door onze afdeling hypotheken (073 8222001 / hypotheken@boumij.nl). Deze scan is kosteloos en kunt u later up-loaden bij uw inschrijving.
Inschrijfformulier
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden van alle nieuwbouwontwikkelingen.
Veelgestelde vragen
Zit ik ergens aan vast als ik me inschrijf voor nieuwbouw?
Veel mensen vragen zich af of ze ergens aan vastzitten als ze zich inschrijven voor nieuwbouw. Ze hebben immers interesse in het project, maar willen nog niet direct (grote) beslissingen nemen. Dat is begrijpelijk. Gelukkig zit u nergens aan vast als u uzelf inschrijft voor een nieuwbouwproject. U heeft altijd de mogelijkheid om uzelf weer uit te schrijven. Ook als er bijvoorbeeld sprake is van een loting, kunt u nog bepalen om uit de loting te stappen. En zelfs als u in de loting blijft en u wordt uiteindelijk ingeloot, kunt u (binnen een opgestelde termijn) besluiten om niet voor de nieuwbouwwoning te gaan. Houd er wel rekening mee dat aan het inschrijven voor nieuwbouw soms bepaalde voorwaarden zijn verbonden. Zo moet u in sommige gevallen met een verklaring van een financieel adviseur aantonen dat u de nieuwbouwwoning kunt betalen.
Hoe werkt een loting bij nieuwbouw?
Lotingen voor woningprojecten worden vaak uitgevoerd door notarissen. De notaris ontvangt alle namen van de personen die zich hebben ingeschreven voor de woning. Wordt uw naam als eerste getrokken? Dan heeft u de eerste keus voor de woning. De verkoopmakelaar zal vervolgens contact met u opnemen.
Lees meerHoe maak je meer kans bij een loting voor nieuwbouw?
Een van de beste tips om de kans op inloting voor nieuwbouw te vergroten, is om een financiële check te laten uitvoeren. Een financiële check bestaat uit informatie over uw inkomen, uw vermogen en uw (eventuele) schulden. De projectontwikkelaar krijgt zo meer zekerheid dat u de woning kunt betalen.
Lees meerHoe kunnen starters zich inschrijven voor nieuwbouwprojecten?
Starters kunnen zich op dezelfde manier inschrijven voor nieuwbouwprojecten als ‘veteranen’ op de woningmarkt. Inschrijven voor nieuwbouwprojecten kan vaak online. Vaak kan dat via speciale websites voor het project. In de meeste gevallen wordt er voor het nieuwbouwproject ook een zogenaamde ‘start verkoop’ georganiseerd. Dat is een bijeenkomst waarop geïnteresseerden meer informatie krijgen over het project en vragen kunnen stellen aan de makelaars. Aan het eind van zo’n bijeenkomst kunnen geïnteresseerden zich eventueel direct inschrijven via het aanwezige inschrijfformulier.
Hoe werkt een hypotheek bij nieuwbouw?
Een hypotheek bij nieuwbouw werkt anders dan een hypotheek van een al gebouwde woning. Dat komt omdat de woning nog gebouwd moet worden en u dus niet koopt van andere bewoners. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met een bouwdepot. Een bouwdepot voor nieuwbouw is een soort rekening waarop het geld dat u leent voor uw nieuwe woning, uw hypotheek dus, tijdelijk staat.
Lees meer