Dé hypotheekadviseur uit Den Bosch

Lees meer

Voor betrouwbaar en onafhankelijk hypotheekadvies

U bent alleen gebaat bij een open, eerlijk en onafhankelijk hypotheekadvies, waarbij ook rekening wordt gehouden met de toekomst. Voor uw hypotheek kunt u rekenen op de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken uit Den Bosch. Al onze hypotheekadviseurs dragen het Keurmerk Financiële Dienstverlening en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Daarnaast is onze hypotheekadviseur onafhankelijk, waardoor hij op een objectieve manier bepaalt welke banken en verzekeringsmaatschappijen de beste voorwaarden hebben, passende bij uw situatie. Want alleen als u tevreden bent, zijn wij dat ook.

Wat zijn mijn financiële mogelijkheden?

Wanneer u op zoek gaat naar uw droomhuis, is het handig om te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Onze hypotheekadviseur brengt graag uw financiële mogelijkheden én de bijbehorende risico’s in kaart, zodat u weet waar u aan toe bent. Nu en in de toekomst. Bent u benieuwd wat wij als hypotheekadviseur uit Den Bosch voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Op zoek naar onafhankelijk hypotheekadvies? Zo gaan wij te werk!

Bent u op zoek naar een eerlijk, betrouwbaar en onafhankelijk hypotheekadvies? Dan bent u bij de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken uit Den Bosch aan het juiste adres. Met ons effectieve 4-stappenplan komen we samen tot een onafhankelijk hypotheekadvies op maat:

stap1.svg

Stap 1

Op basis van uw huidige situatie, wensen, mogelijkheden en voorwaarden maakt onze hypotheekadviseur een aantal passende voorstellen.

stap2.svg

Stap 2

Samen met u nemen wij de voorstellen uitgebreid door, inclusief de voordelen en bijbehorende risico's. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken. 

stap3.svg

Stap 3

Wij vragen voor u een offerte aan bij de geldverstrekker/verzekeringsmaatschappij die het beste aansluit bij uw wensen en voorwaarden.

stap4.svg

Stap 4

Wij nemen de offerte met u door, waarna deze kan worden ondertekend. Daarna verzorgen we de complete administratieve afwikkeling en nazorg.

Belangrijke documenten

Kiest u voor onafhankelijk hypotheekadvies in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar advies over uw hypotheek? Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Contactgegevens

Boumij Hypotheken
Hekellaan 8
5211 LX ’s-Hertogenbosch
073 - 82 22 001

KvK nummer: 17213591

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Kan ik gratis hypotheekadvies krijgen?

De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken staan voor u klaar met passend, onafhankelijk hypotheekadvies. U kunt bij ons altijd eerst een oriëntatiegesprek aanvragen. Tijdens dit oriëntatiegesprek bespreekt u uw persoonlijke situatie en uw wensen voor een hypotheek. De adviseur geeft u tijdens dit gesprek ook algemene informatie, bijvoorbeeld over de hypotheektarieven en de verschillende hypotheekvormen.

Lees meer

Wat doet een hypotheekadviseur?

Voor sommige mensen die nieuw instappen op de woningmarkt is het nog niet helemaal duidelijk wat een hypotheekadviseur precies doet. De hypotheekadviseur speelt een belangrijke adviserende rol bij de aankoop van een huis. Zulk hypotheekadvies is heel nuttig, want bij de aankoop van een huis komt een hoop kijken. Denk bijvoorbeeld aan allerlei fiscale regels waar u als koper aan moet voldoen. Een hypotheekadviseur regelt ook een hoop zaken voor u. Hij of zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat bepaalde stukken correct en op tijd worden aangeleverd bij de juiste instanties en dat u een afspraak bij de notaris krijgt.

Lees meer

Kan ik ook online hypotheekadvies krijgen?

Naast face-to-face-advies is het bij Boumij Hypotheken mogelijk om online hypotheekadvies te krijgen. U kunt een online gesprek met onze hypotheekadviseur inplannen als het u bijvoorbeeld niet uitkomt om hypotheekadvies op onze locatie in Den Bosch te ontvangen. Maar ook als u om een andere reden een voorkeur heeft voor online hypotheekadvies, bieden we u deze mogelijkheid graag.

Lees meer

Welke vragen kun je een hypotheekadviseur stellen?

U kunt uiteraard alles vragen aan uw hypotheekadviseur. De adviseurs van Boumij Hypotheken zijn er immers om het hele proces rondom uw hypotheek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hoe helderder alles voor u is, hoe fijner u in het proces staat. En dat is in deze spannende tijd wel zo prettig! Bekende vragen voor een hypotheekadviseur zijn bijvoorbeeld of de hypotheek haalbaar is en wat de maandlasten precies gaan worden.

Lees meer

Wat kan ik doen met de overwaarde van mijn huis of hypotheek?

Als u een huis of hypotheek met overwaarde heeft, dan heeft u verschillende opties om de overwaarde te benutten. Zo kunt u bijvoorbeeld de overwaarde van uw verkochte woning gebruiken voor uw nieuwe huis. Dat zorgt ervoor dat de hypotheek van uw nieuwe huis lager wordt en u dus lagere maandlasten kunt hebben. U kunt ook besluiten om de overwaarde van uw verkochte woning in de verbouwing van uw nieuwe woning te investeren. Uw maandlasten zullen bij deze optie wel hoger uitvallen dan bij de eerste optie: uw hypotheek zal in vergelijking met de eerste optie immers hoger zijn.

Lees meer

Kan ik de overwaarde van mijn huis gebruiken voor schulden?

Als u overwaarde op uw huis heeft, dan kunt u dit bedrag gebruiken voor het aflossen van uw schulden. U kunt die overwaarde al verzilveren zonder dat u daar uw huis voor moet verkopen. Dat kan door een tweede hypotheek af te sluiten of uw lopende hypotheek te verhogen. U lost dan met het vrijgekomen bedrag uw lopende lening af en gaat in plaats daarvan maandelijks hypotheeklasten betalen.

Lees meer

Kan ik de overwaarde van mijn huis gebruiken voor een tweede woning?

Als u overwaarde heeft op uw huis, dan kunt u dit gebruiken voor de financiering van een tweede woning. Een mooie vakantiewoning bijvoorbeeld, of een woning voor uw (klein)kinderen. Het is zelfs mogelijk om een tweede woning te kopen voor verhuur aan anderen. U kunt in ieder geval een hoop met de overwaarde van uw huidige woning!

Lees meer

Hoe werkt een huis verkopen met overwaarde?

Als de waarde van uw koophuis hoger is dan uw hypotheekschuld, dan zit er overwaarde op uw woning. Overwaarde ontstaat vaak doordat uw woning in waarde is gestegen en u al een deel van uw hypotheek hebt afgelost. Dé manier om uw overwaarde op te nemen, is door uw huis met overwaarde te verkopen.

Lees meer

Is extra aflossen op de hypotheek verstandig?

Een hypotheek is een lening van de bank waarmee u uw woning kunt financieren. U lost deze hypotheek af door maandelijks een bedrag aan aflossing en aan rente aan de bank te betalen. Omdat een hypotheek in feite een schuld bij de bank is, is het voor veel mensen aantrekkelijk om – als zij de financiële middelen ervoor hebben – extra af te lossen. Er wordt dan meer afgelost dan eigenlijk is afgesproken met de hypotheekverstrekker. Extra aflossen wordt ook wel vervroegd of versneld aflossen genoemd. Als u extra aflost, bent u namelijk eerder klaar met het terugbetalen van het geleende bedrag binnen uw hypotheek.

Lees meer

Kan ik de hypotheek overnemen na een scheiding?

Als u met uw partner een woning heeft gekocht en u besluit te scheiden, dan moet u beslissen wat u met de woning (en de hypotheek) gaat doen. Een veelvoorkomende oplossing is dat één van de partners in het huis blijft wonen en de hypotheek na de scheiding overneemt. Dat betekent dat de blijvende partner de vertrekkende partner moet uitkopen. Dit wordt ook wel ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid genoemd.

Lees meer

Wat gebeurt er met de overwaarde van het huis na een scheiding?

De overwaarde van een huis is een bedrag waar elke woningeigenaar recht op heeft, ook na een scheiding. Gaat u scheiden en staat het huis dus zowel op uw naam als op naam van uw ex-partner? En zijn er geen bijzondere afspraken over de verdeling gemaakt bij de notaris? Dan moet de overwaarde verdeeld worden. Zowel de blijvende als de vertrekkende partner krijgt dus de helft van de overwaarde van het huis.

Lees meer

Wat gebeurt er met de gezamenlijke hypotheek als ik en mijn partner uit elkaar gaan?

Hebben u en uw partner een gezamenlijke hypotheek en gaat u uit elkaar? Dan moet u beslissen wat er met de hypotheek gaat gebeuren. Afhankelijk van uw situatie heeft u bepaalde opties. Als u uit elkaar gaat, dan kan één van de partners bijvoorbeeld de hypotheek overnemen. De blijvende partner zet dan de hypotheek op zijn of haar naam. In plaats van dat u met zijn tweeën verantwoordelijk bent voor de hypotheek, betaalt de blijvende partner deze voortaan van zijn of haar eigen inkomen. Dat betekent vaak dat de hypotheeklasten voor de blijvende partner zullen verhogen. Er valt immers een inkomen weg.

Lees meer

Hoe werkt een hypotheek bij nieuwbouw?

Een hypotheek bij nieuwbouw werkt anders dan een hypotheek van een al gebouwde woning. Dat komt omdat de woning nog gebouwd moet worden en u dus niet koopt van andere bewoners. Zo krijgt u bijvoorbeeld te maken met een bouwdepot. Een bouwdepot voor nieuwbouw is een soort rekening waarop het geld dat u leent voor uw nieuwe woning, uw hypotheek dus, tijdelijk staat.

Lees meer

Hoe zit het met dubbele lasten en nieuwbouw?

Als u kiest voor nieuwbouw, dan krijgt u vrijwel altijd te maken met dubbele lasten. In de periode dat uw nieuwe huis wordt gebouwd, moet u namelijk wel ergens wonen. Wordt dit uw eerste koophuis en huurt u momenteel een woning? Dan zult u waarschijnlijk tijdens de bouwperiode in uw huurhuis blijven en moet u huurkosten blijven betalen. Als u al een koophuis heeft en u gaat verhuizen, dan moet u hiervoor ook nog hypotheek en rente blijven betalen. U betaalt tijdens de bouwperiode van uw nieuwe huis dus kosten voor de nieuwbouw én kosten om in uw huidige woning te blijven.

Lees meer

Wat is mijn maximale hypotheek en hoe kan ik dat berekenen?

Het is voor veel mensen een van de belangrijkste vragen als ze een hypotheekadviseur inschakelen: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? U kunt uw maximale hypotheek berekenen aan de hand van uw inkomen, de rente, de hypotheekvorm die u kiest, de (eventuele) schulden die u heeft, de eventuele overwaarde van uw woning en de maandlasten die u zou willen. Bij Boumij Hypotheken is die laatste factor een belangrijke.

Lees meer

Wat is de afsluitprovisie van een hypotheek?

De afsluitprovisie was het bedrag dat de hypotheekaanbieder in rekening bracht voor het afsluiten van de hypotheek. Het was een bedrag dat gemiddeld rond de 1% van de hypotheek was en volledig aftrekbaar was van de belasting. In 2013 is de afsluitprovisie voor een hypotheek afgeschaft.

Lees meer

Wat is een starterslening en wat zijn de voorwaarden

Sommige starters lukt het niet om genoeg hypotheek te krijgen voor de aankoop van hun eerste huis. In zulke gevallen kan de starterslening helpen. Dat is een lening die het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek overbrugt. De starterslening kan naast de maximale hypotheek worden afgesloten en oplopen tot € 50.000,-.

Lees meer

Wat is de gemiddelde looptijd van een hypotheek?

De maximale looptijd van een hypotheek in Nederland is 30 jaar. Dit is bij vrijwel alle Nederlandse banken de langst mogelijke looptijd. 30 jaar is namelijk de maximale looptijd waarin u de rente van uw hypotheek mag opgeven aan de belasting. Na die 30 jaar verliest u dus uw recht op hypotheekrenteaftrek.

Lees meer

Waarom zou ik een hypotheek afsluiten bij een tussenpersoon?

Voornamelijk hoogopgeleiden met verstand van financiën en hypotheken vragen zich wel eens af waarom ze hun hypotheek zouden laten afsluiten bij een tussenpersoon, zoals een hypotheekadviseur. Reden hiervoor is vaak het feit dat het inschakelen van een tussenpersoon kosten met zich meebrengt.

Lees meer

Kun je tegenwoordig nog een aflossingsvrije hypotheek afsluiten

Veel mensen vragen zich tegenwoordig af: kan ik nog een aflossingsvrije hypotheek afsluiten? Dat is nog mogelijk. Sterker nog, deze hypotheekvorm komt steeds vaker voor als gevolg van de lage rentestand die tegenwoordig geldt.

Lees meer

Wat is de grens voor NHG in 2023?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Daar zit een Waarborgfonds Eigen Woningen achter. De NHG fungeert eigenlijk als een soort vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Dat werkt als volgt. Normaal gesproken reserveert de bank die uw hypotheek verstrekt een bedrag op hun balans: een bedrag dat gereserveerd wordt voor wanneer u stopt met betalen. Dat bedrag, een reserve, berekenen ze door in de rente die u betaalt aan de bank.

Lees meer

Wat zijn de voorwaarden voor een NHG-hypotheek in 2023?

De NHG is een waarborgfonds dat als vangnet fungeert wanneer u, om welke reden dan ook, uw hypotheek niet meer kunt betalen. Of als u na de verkoop van uw woning te maken krijgt met een restschuld. Wilt u in aanmerking komen voor NHG, dan moet u aan verschillende voorwaarden voldoen.

Lees meer

Wat is de borgtochtprovisie voor NHG?

Als u een NHG-hypotheek afsluit, dan moet u borgtochtprovisie betalen. NHG is namelijk een waarborgfonds dat borg staat voor uw lening tegenover de bank. Dankzij de borgtochtprovisie kan de NHG borg staan voor uw schuld. Het waarborgfonds bekostigt er bijvoorbeeld de kwijtschelding van restschulden mee.

Lees meer

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer