Levenhypotheek

Lees meer

De levenhypotheek is een hypotheekvorm waar een levensverzekering aan gekoppeld is. Er wordt tijdens de looptijd niets afgelost; in plaats daarvan wordt de hypotheek aan het eind van de looptijd afbetaald met de afgesloten levensverzekering. De levenhypotheek is een hypotheekvorm die u als starter op de woningmarkt niet meer kunt afsluiten. Vanaf 2013 kunt u namelijk enkel nog hypotheken afsluiten waarbij u moet aflossen.

Hoe werkt een levenhypotheek?

De vaste lasten van een levenhypotheek bestaan uit hypotheekrente en een verzekeringspremie. U betaalt de verzekeringspremie maandelijks aan de verzekeraar waarbij u de levensverzekering heeft afgesloten. Als de looptijd eindigt óf als de verzekerde overlijdt, wordt de levensverzekering uitgekeerd.

Omdat u tijdens de looptijd niets aflost, profiteert u met een levenhypotheek maximaal van de hypotheekrenteaftrek. Dat betekent dat u gedurende de hele looptijd van de hypotheek de betaalde hypotheekrente in mindering mag brengen op uw bruto-inkomen, waardoor u uiteindelijk minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Levenhypotheek oversluiten

De levenhypotheek kan sinds 2013 niet meer worden afgesloten. Alleen huizenbezitters die vóór 1 januari 2013 een levenhypotheek hebben afgesloten, kunnen deze hypotheek door laten lopen met recht op hypotheekrenteaftrek. Toch zijn er veel mensen die hun huidige levenhypotheek willen oversluiten. Dat komt omdat de kosten voor een levenhypotheek vaak erg hoog zijn. Heeft u momenteel een levenhypotheek en wilt u deze oversluiten? Of twijfelt u nog? Wellicht is er een andere hypotheekvorm die beter bij uw situatie past. Laat u daarom adviseren door een hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken. Neem contact met ons op.  

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten, meenemen of oversluiten van een levenhypotheek in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer