Hypotheek oversluiten of omzetten?

Lees meer

Win advies in bij onze hypotheekadviseurs

Wanneer er sprake is van een lage hypotheekrente kan het interessant zijn om uw bestaande hypotheek aan te passen. Een lagere rente gaat namelijk gepaard met lagere maandlasten. Zo kunt u uw hypotheek oversluiten of uw hypotheek omzetten. Welke optie in uw geval de beste is, is afhankelijk van de afspraken die u met uw huidige hypotheekverstrekker gemaakt heeft. De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken kijken graag met u mee. Neem contact met ons op.

Hypotheek oversluiten vs. hypotheek omzetten

Bij het oversluiten of omzetten van de hypotheek maken we een onderscheid tussen bij dezelfde hypotheekverstrekker blijven of overstappen naar een andere. Bij het omzetten van uw hypotheek blijft u bij dezelfde hypotheekverstrekker. Met omzetten worden allerlei aanpassingen aan de hypotheek bedoeld, waarvoor u niet naar de notaris hoeft. Het is ook mogelijk om uw hypotheek intern over te sluiten wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen naar een hypotheekvorm met andere voorwaarden.

Bij het extern oversluiten van de hypotheek gaat u een nieuw contract aan voor een nieuwe rentevaste periode. Doorgaans wordt er gekozen voor een hypotheek oversluiten wanneer de rentevaste periode op de huidige lening bijna verloopt, omdat er dan geen boeterente betaald moet worden. Maar het is ook mogelijk om tussentijds een hypotheek over te sluiten. Dan is het belangrijk om af te wegen of het de boete wel of niet waard is. Voor het extern oversluiten van uw hypotheek moet

Hypotheek oversluiten of omzetten? Wij denken graag met u mee

Denkt u dat het loont om uw huidige hypotheek over te sluiten of om te zetten? Wij van Boumij Hypotheken denken graag met u mee.

stap1.svg

Stap 1

Wat is de reden dat u uw hypotheek wilt oversluiten of omzetten? Wij denken graag met u mee en brengen de (on)mogelijkheden voor u in kaart.

stap2.svg

Stap 2

Voordat u gaat oversluiten of omzetten is het handig om uw nieuwe maandlasten te berekenen, de voorwaarden onder de loep te nemen en dit te vergelijken.

stap3.svg

Stap 3

Wij vragen voor u een offerte aan bij de hypotheekverstrekker die het beste aansluit bij uw wensen en voorwaarden. Dit kan dus ook uw huidige verstrekker zijn.

stap4.svg

Stap 4

Wij nemen de offerte met u door, waarna deze kan worden ondertekend (eventueel bij de notaris). Daarna verzorgen we de complete administratieve afwikkeling en nazorg.

Belangrijke documenten

Wilt u uw hypotheek oversluiten of uw hypotheek omzetten via de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar advies over uw hypotheek? Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Contactgegevens

Boumij Hypotheken
Hekellaan 8
5211 LX ’s-Hertogenbosch
073 - 82 22 001

KvK nummer: 17213591

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete?

Als u uw hypotheek oversluit, dan stapt u over naar een andere hypotheekverstrekker. Dat is meestal omdat u bij een andere partij een lagere rente kunt krijgen. U bent dan goedkoper uit bij die andere partij. Het probleem is echter dat de hypotheekverstrekker waarvan u overstapt u een boete kan opleggen als u besluit met een andere partij in zee te gaan. Dat komt omdat u met uw oorspronkelijke hypotheekverstrekker een contract hebt afgesloten.

Lees meer