Opeethypotheek

Lees meer

Doordat de woningprijzen de laatste jaren zo hard gestegen zijn, is overwaarde op woningen tegenwoordig bijna geen uitzondering meer. In principe komt dit bedrag vrij als u het uit uw stenen haalt, oftewel; als u uw huis verkoopt. Toch zijn er ook andere manieren om uw overwaarde te verzilveren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opeethypotheek. Deze hypotheekvorm is speciaal voor gepensioneerden met een forse overwaarde op hun woning, die een relatief klein pensioeninkomen hebben. Dankzij de opeethypotheek, ook wel verzilverhypotheek genoemd, kan deze groep alsnog profiteren van hun overwaarde.

Hoe werkt een opeethypotheek?

De opeethypotheek heeft een opvallende naam. Deze naam past wel bij wat deze hypotheek doet, namelijk de overwaarde van uw woning ‘opeten’. Dat werkt als volgt: u betaalt rente aan uw geldverstrekker, die wordt opgeteld bij uw hypotheekschuld. U hoeft bij deze hypotheekvorm geen maandelijkse aflossing te betalen; het is namelijk een aflossingsvrije hypotheek. Uw hypotheekschuld groeit, terwijl de overwaarde daalt. De overwaarde van uw woning wordt op deze manier dus ‘opgegeten’. Afhankelijk van de geldverstrekker die u kiest, kunt u het bedrag van uw lening in één keer of als periodieke uitkering opnemen. U kunt het verzilverde bedrag vervolgens naar wens besteden. Bijvoorbeeld in de vorm van een aanvulling op uw pensioen of een schenking aan de kleinkinderen.

Waar moet u rekening mee houden als u een opeethypotheek wilt afsluiten?

Als u een opeethypotheek af wilt sluiten, dan moet u met een aantal zaken rekening houden. Zo kunt u deze hypotheek pas afsluiten als u (bijna) de AOW-leeftijd bereikt hebt. Ook is het belangrijk om te weten dat de rente die u betaalt voor een opeethypotheek hoger is dan die van andere standaardhypotheken. Dat komt omdat geldverstrekkers meer risico lopen bij de opeethypotheek. U kunt de hypotheekrente over een opeethypotheek daarnaast niet fiscaal aftrekken.

Hypotheekverstrekkers stellen voor het afsluiten van een opeethypotheek ook eigen voorwaarden op. Bij Boumij Hypotheken zoeken we graag voor u uit welke voorwaarden bij welke hypotheekverstrekker gelden. We adviseren u vervolgens over de beste oplossing voor uw situatie. Wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op. 

Belangrijke documenten

Kiest u voor het afsluiten van een opeethypotheek in Den Bosch of omgeving voor de hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken? Dan zijn onderstaande documenten belangrijk om te lezen:

 

vacature-onder.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar een partner voor de aankoop of verkoop van een huis? Of advies over uw hypotheek of verzekering? We horen het graag.

Contactgegevens

Boumij Makelaars
Hekellaan 6
5211 LX 'S-Hertogenbosch
073 - 61 22 344

KvK nummer: 16080762
BTW nummer: NL.8045.04.702.B.01

Funda Boumij   Facebook Boumij

Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten koper?

Bij de aankoop van een huis komen meer kosten kijken dan alleen de aankoopprijs. Kosten waar u ook mee te maken krijgt zijn de kosten koper. Maar wat is kosten koper nou eigenlijk? Dit zijn de kosten die u moet betalen om eigenaar van de woning te worden. Zijn de kosten koper voor iedereen gelijk of zijn er andere kosten koper voor starters?

Lees meer