Kan ik een gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek krijgen?

U kunt een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek krijgen. Dat kan tot maximaal de helft van de waarde van uw woning. Als uw woning bijvoorbeeld 3 ton waard is, dan mag u 1,5 ton aflossingsvrij doen. Als u dus een hypotheek deels aflossingsvrij wilt afsluiten, dan is er altijd een deel tot maximaal de helft dat u wél moet aflossen. U betaalt dan over de ene 50% van uw hypotheek aflossing bij de bank én rente en over de andere 50% alleen rente.

Die 50%-regeling komt voort uit de crisis van 2008. Veel mensen hadden toen een lening zonder aflossing. Toen de woningwaardes in die periode heel laag waren, kwamen veel huizen onder water te staan. Omdat veel mensen in de schulden raakten, werd afgesproken dat men nog tot maximaal de helft van de waarde van hun woning aflossingsvrij mocht afsluiten. De banken krijgen zo zekerheid dat in ieder geval de helft van de hypotheek afgelost wordt.

Meer weten over een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek? Stel uw vragen aan een hypotheekadviseur van Boumij Hypotheken. Maak een afspraak via 073-8222001, hypotheken@boumij.nl of het contactformulier.