Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek meenemen naar mijn nieuwe woning?

Een aflossingsvrije hypotheek is een lening waar u alleen rente over betaalt. U lost dus niets af, maar betaalt gedurende een afgesproken periode met uw bank (vaak 30 jaar) alleen maandelijks een bedrag aan rente. Na die periode dient u de hypotheek alsnog terug te betalen. Dat doet u bijvoorbeeld met de overwaarde van uw huis of met uw spaargeld. U dient na die periode dus een flink bedrag aan hypotheek in één keer af te lossen, maar profiteert in de periode tot de einddatum wel van lage maandlasten.

U kunt uw aflossingsvrije hypotheek meenemen als u gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Aan het gedeelte dat op dat moment aflossingsvrij is, zullen dezelfde voorwaarden verbonden zitten als nu. De hypotheekrente en rentevaste periode zullen bijvoorbeeld niet veranderen als u uw aflossingsvrije hypotheek gaat meenemen naar uw nieuwe woning. Daarover hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Voorwaarde voor het meenemen van uw aflossingsvrije hypotheek naar uw nieuwe woning, is dat de aflossingsvrije schuld niet hoger mag zijn dan 50% van de waarde van het nieuwe huis. Heeft u uw aflossingsvrije hypotheek vóór 31 december 2012 afgesloten en wilt u uw hypotheekrenteaftrek behouden? Dat kan, als niet meer dan 50% van uw totale lening een aflossingsvrij deel bevat. De rest van uw leenbedrag moet uit een of annuïteiten- of lineaire hypotheek bestaan.

Vragen over het meenemen van een aflossingsvrije hypotheek naar een nieuwe woning? Of hypotheekadvies nodig over uw persoonlijke situatie? De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken staan voor u klaar. Maak vandaag nog een afspraak.