De verbouwingshypotheek: uw hypotheek verhogen voor een verbouwing

De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken laten u graag kennismaken met de mogelijkheden om met een verbouwingshypotheek uw verbouwing te financieren.

Wat is een verbouwingshypotheek?

Een verbouwingshypotheek is geen speciale vorm van hypotheek. Het is een bestedingsdoel van en hypothecaire lening. De naam is afgeleid van de reden waarom men de hypotheek aanvraagt: om een verbouwing te financieren. Bij een verbouwingshypotheek is er meestal al een eerste hypotheek en wordt deze verhoogd of wordt er een tweede hypotheek afgesloten om de verbouwing te financieren. Een verbouwingshypotheek kan bijvoorbeeld worden afgesloten voor het realiseren van een aanbouw, het plaatsen van een keuken of het vervangen van de kozijnen.

Of u de hypotheek kunt verhogen voor een verbouwing hangt af van de waarde van uw woning. De huidige waarde moet voldoende zijn óf de verbouwing moet voldoende waardevermeerdering teweegbrengen om de verbouwingshypotheek te kunnen krijgen. Om de huidige waarde aan te tonen, is een taxatierapport van belang.

Verbouwing financieren: een stappenplan

Wilt u uw hypotheek verhogen voor een verbouwing? Wellicht dat dit handige stappenplan u op weg kan helpen.

 1. Oriënteren
  Voordat u start met de verbouwing, is het belangrijk om goed te oriënteren. Heeft u bijvoorbeeld een vergunning nodig? En gaat u met een aannemer of een bouwbedrijf werken? Zo ja, vraag dan diverse offertes aan. Op deze manier krijgt u een beter beeld van de kosten.
 2. In gesprek met de hypotheekadviseur
  Denkt u erover om uw hypotheek te verhogen voor de verbouwing? Laat een hypotheekadviseur de mogelijkheden in kaart brengen. Een adviseur berekent hoeveel extra hypotheek u kunt krijgen en in welke mate de maandlasten dan toenemen.
 3. De hypotheek regelen
  Soms past de hogere hypotheekinschrijving in uw huidige hypotheek. Past de lening niet in uw huidige hypotheek, dan wordt er een tweede hypotheek afgesloten. Bij optie twee gaat u ook langs de notaris.
 4. Hypotheekofferte tekenen
  Geeft de hypotheekverstrekker akkoord op alle documenten? Dan kan de hypotheekofferte getekend worden.
 5. Verbouwen maar
  Is de verbouwingshypotheek rond? Dan wordt het geleende bedrag op uw rekening gestort en kunt u starten met de verbouwing.

Advies nodig?

Denkt u erover na om uw hypotheek te verhogen voor een verbouwing, maar vindt u dit nog spannend of heeft u hierover nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De hypotheekadviseurs van Boumij Hypotheken staat graag voor u klaar met een passend, persoonlijk advies over het al dan niet afsluiten van een verbouwingshypotheek.