Waarom zou ik een hypotheek afsluiten bij een tussenpersoon?

Voornamelijk hoogopgeleiden met verstand van financiën en hypotheken vragen zich wel eens af waarom ze hun hypotheek zouden laten afsluiten bij een tussenpersoon, zoals een hypotheekadviseur. Reden hiervoor is vaak het feit dat het inschakelen van een tussenpersoon kosten met zich meebrengt. Toch is het, óók als u verstand heeft van hypotheken, verstandig om een tussenpersoon in te schakelen als u een hypotheek wilt afsluiten:

  • Een tussenpersoon, zoals een hypotheekadviseur, opereert volledig onafhankelijk. Die onafhankelijkheid vervalt een beetje als u uw hypotheek direct bij de bank afsluit. Een bank zal namelijk altijd haar eigen producten promoten. Dat ziet u voornamelijk als er verzekeringen afgesloten moeten worden. Een tussenpersoon bekijkt uw situatie vanuit een onafhankelijke positie en adviseert u vervolgens over de bank, hypotheek en verzekering die het best bij uw situatie past. Dat kan financieel heel voordelig voor u uitpakken.
  • Een tussenpersoon kent de hypothekenmarkt van A tot Z. Dit is een expert die heel wat uren per week bezig is met het adviseren over en afsluiten van hypotheken. Daardoor heeft een tussenpersoon niet alleen heel veel kennis over het vakgebied in het algemeen, maar is deze ook precies op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Bijvoorbeeld over wijzigingen van regels op fiscaal gebied of bij welke hypotheekverstrekker u op dat moment het voordeligst uit bent.
  • Een tussenpersoon kan al uw vragen beantwoorden, ook over uw persoonlijke situatie. Dat scheelt u een hoop zoekwerk – en bespaart u misschien zelfs zoeken naar een antwoord dat u online niet kunt vinden.
  • Het hele proces van het afsluiten van een hypotheek kan ook versnellen als u hier een tussenpersoon voor inschakelt. Dat heeft ermee te maken dat experts – in dit geval banken en hypotheekadviseurs – elkaar beter verstaan. Een tussenpersoon als een hypotheekadviseur weet namelijk precies welke informatie een bank nodig heeft én op welke manier de bank deze wil ontvangen.

Ook een tussenpersoon inschakelen voor het afsluiten van een hypotheek? Neem contact op met Boumij Hypotheken en maak een afspraak met één van onze adviseurs.