Wat zijn de kosten van een hypotheekadvies?

Boumij Hypotheken staat graag voor u klaar met een passend hypotheekadvies. Wilt u eerst meer weten over de kosten van een hypotheekadvies? Neem dan contact met ons op of laat u middels dit artikel informeren over de gemiddelde kosten van een hypotheekadvies.

Gemiddelde kosten hypotheekadvies

Een hypotheekadviseur wordt betaald voor advies en bemiddeling. Dit kan óf een vast bedrag zijn (een fee) óf een vergoeding per uur. Een volledig hypotheekadvies en de bijbehorende bemiddeling van een hypotheek voor het aankopen van een woning is ongeveer twintig tot dertig uur werk. Wordt er met een vast bedrag gerekend, dan kunt u uitgaan van bedragen tussen de 2000 en 3500 euro. Wordt er gewerkt met een uurtarief? Dan kan de uurprijs variëren tussen de 80 en 175 euro.

Vanaf 2013 worden de kosten voor het hypotheekadvies rechtstreeks in rekening gebracht door de hypotheekadviseur. Voor 2013 werden de kosten voor het hypotheekadvies als een soort provisie verrekend in de hypotheekrente. Door het provisieverbod in 2013 mag dit niet meer.

Verschillende soorten hypotheekadvies

De kosten voor het hypotheekadvies zijn ook afhankelijk van het soort hypotheekadvies waar u behoefte aan heeft. Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten advies:

  • Full service hypotheekadvies
    Na meerdere adviesgesprekken met een hypotheekadviseur wordt de hypotheek volledig voor u geregeld.
  • Advies op afstand
    U kunt er ook voor kiezen om telefonisch advies of advies via de chat in te winnen. Het gaat dan dus met name om online contact met uw adviseur. 
  • Advies op maat
    Vaak is het aanvragen van een hypotheek voor starters wat minder complex, waardoor de kosten ook lager liggen dan bij een full service hypotheekadvies.

Betrouwbare hypotheekadviseurs

Bent u voor uw hypotheekadvies op zoek naar een betrouwbare hypotheekadviseur? Neem dan eens contact op met Boumij Hypotheken. Bij ons krijgt u niet alleen een open, helder en eerlijk advies, maar houden we ook rekening met de toekomst. Al onze hypotheekadviseurs beschikken over het Keurmerk Financiële Dienstverlening en voldoen dus aan de strenge kwaliteitseisen van de hypotheekbranche. Vertrouw op onze expertise.